LOKOSTRELSTVO
Brezplačna dostava za naročila nad 50 € *
Delovni čas
Delovni čas trgovine:
pon. - pet. od 09:00 - 15:00
Količina:

0


Znesek:

0,00

KLIKER - POMOČ PRI ŠOLANJU PSOV

KLIKER - POMOČ PRI ŠOLANJU PSOV
  • KLIKER - POMOČ PRI ŠOLANJU PSOV
  • KLIKER - POMOČ PRI ŠOLANJU PSOV
  • Cena:

    9,05 €

  • Šifra artikla:

    233210

  • Enota:

    KOS

  • Blagovna znamka:

    SportDog

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Kliker zelo enostavno namestimo na obstoječ povodec ali na obesek, da je vedno pri roki.

Osnovna pravila uporabe klikerja:

1. Da, po vsakem kliku je treba nagrajevati. Klik za psa nikoli ne bo nagrada, zakaj le bi bil lahko katerikoli zvok nagrada za psa? Klik je zgolj informacija, da je nagrada na poti, in ga NIKOLI ne morete uporabljati brez nagrade. Vsakemu kliku sledi nagrada, in to celo, če ste kliknili nenamerno ali ob napačnem trenutku.

2. Kliker trening ne pozna ukazov. Klik je način, kako psu kar najbolj nedvoumno in natančno povemo, katero vedenje bomo nagrajevali. To vedenje bomo, ko ga bomo dokončno izoblikovali, poimenovali in potem ime tega vedenja uporabljali za to, da to vedenje tudi izzovemo. Dokler pes vedenja stoodstotno ne obvlada, povelja sploh ne uporabljamo. Če pa pes vedenje že pozna in želimo to vedenje zgolj izboljšati, denimo, položaj pri vaji "poleg", potem psu seveda lahko poveljujemo "poleg", počakamo na položaj, ki je najbližje idealnemu, nato pa kliknemo in psa nagradimo. Klik vedenje označi in ga prav zato, ker psu pove, da je nagrada na poti, zaključi. Psu pove, da si je nagrado že zaslužil in s tem vedenje prekine. Po kliku lahko zgolj še nagradimo.

3. Kliker trening je način UČENJA. Ko pes enkrat vajo zna in jo z veseljem opravlja, ne potrebujemo ne klikerja ne briketkov. Kdaj pa kdaj je sicer še potrebno nagrajevanje (še posebno, če vedenje samo po sebi za psa ni nagrajujoče), klik pred nagrajevanjem pa ni potreben, saj pes že ve, zakaj smo ga nagradili. Kliker zato potrebujemo zgolj za učenje ali izboljševanje določenih vaj. Ko kuža vaje že zna, kliker potrebujemo veliko manj, kot potrebujejo vodniki klasično izšolanih psov vrvico ali kako drugo obliko grožnje.

Zakaj prav klik in ne beseda, kot je npr. "priden"?

Kot smo že napisali, je pri kliker treningu za vodnika lažji timing, za psa pa je lažja prepoznava in interpretacija, zato je zelo dobrodošel pripomoček pri šolanju, seveda pa niti po naključju ni nujno potreben. Kliker trening je mogoč tudi brez klikerja, uporabljamo lahko tudi besedo, a po možnosti krajšo in bolj enozvočno, kot je "priden". Besedica "to", denimo, je že boljša izbira, še bolje pa deluje tlesk ali kak drug zvok, ki ni čustveno obarvan in je za razliko od besed vedno enak.

Lastnosti:
- uporaba s povodcem širine do 2,5 cm (povodec ni v ceni izdelka)
- nedrseča prevleka
- za pse vseh velikosti